Vetesurdeg

Det är jätteenkelt att sätta surdeg. Det tar endast 5 dagar sedan har man en perfekt surdeg som tar baket till nya höjder. Surdegen gör brödet mer hållbart, saftigare, smakrikare och nyttigare. Surdeg kan kan tillsätta alla recept.

Ingredienser

  • Dag 1
  • 75 g vetemjöl special
  • 1 dl vatten, 37 grader
  • Dag 3
  • 45 g vetemjöl special
  • 50 g vatten, rumsvarmt
  • Dag 4
  • 45 g vetemjöl special
  • 50 g vatten, rumsvarmt
  • Instruktioner

    1. Dag 1: Värm vattnet till fingervarmt och vispa ihop med mjölet. Täck med plastfolie. Ställ på en varm plats i köket.
    2. Dag 3: Tillsätt rumsvarmt vatten och mjölet. Vispa ihop. Täck med plast. Ställ på en varm plats i köket.
    3. Dag 4: Tillsätt rumsvarmt vatten och mjölet. Vispa ihop. Täck med plast. Ställ på en varm plats i köket.
    4. Dag 5: Klart att använda till baket. Eller ställ in i kylen. I kylen klarar sig surdegen i 1-2 veckor. I frysen över 6 mån. Fryser du surdegen så ta upp den dagen innan du skall baka så den vaknar rejält till liv.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben