Det är jätteenkelt att sätta surdeg. Det tar endast 5 dagar sedan har man en perfekt surdeg som tar baket till nya höjder. Surdegen gör brödet mer hållbart, saftigare, smakrikare och nyttigare. Surdeg kan kan tillsätta alla recept.
Ingredienser
Dag 1
75 g vetemjöl special
1 dl vatten, 37 grader
Dag 3
45 g vetemjöl special
50 g vatten, rumsvarmt
Dag 4
45 g vetemjöl special
50 g vatten, rumsvarmt
Instruktioner
- Dag 1:
Värm vattnet till fingervarmt och vispa ihop med mjölet. Täck med plastfolie. Ställ på en varm plats i köket.
- Dag 3:
Tillsätt rumsvarmt vatten och mjölet. Vispa ihop. Täck med plast. Ställ på en varm plats i köket.
- Dag 4:
Tillsätt rumsvarmt vatten och mjölet. Vispa ihop. Täck med plast. Ställ på en varm plats i köket.
- Dag 5:
Klart att använda till baket. Eller ställ in i kylen.
I kylen klarar sig surdegen i 1-2 veckor. I frysen över 6 mån. Fryser du surdegen så ta upp den dagen innan du skall baka så den vaknar rejält till liv.
Liknande recept
Kommentarer (0)