Citronbullar

Serverar: 12 portioner

Små, söta bullar som doftar och smakar citron. Räkna med pyssel i fem dagar eftersom de bakas med surdeg

Ingredienser

  • 2,5 dl vatten, kallt
  • 10 g jäst
  • 1 dl vetesurdeg
  • 2 msk citronolivolja
  • 1 msk honung
  • 2 dl durumvetemjöl
  • 6 dl vetemjöl special
  • 2 tsk salt
  • 1 st citron, rivet skal
  • Garnering
  • 0,5 dl polentagryn
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienserna till degen utom salt och citronskal, spara lite mjöl till utbakningen, och kör i matberedare 5–6 min. Tillsätt salt och citronskal och kör ytterligare 5 min. Låt jäsa under plastfolie ca 2 timmar.
    2. Dela degen i 12 bitar och rulla till avlånga bullar med spetsiga hörn, det är meningen att de ska se ut som citroner. Doppa dem i polentagryn och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under plastfolie till dubbel storlek ca 30 min.
    3. Sätt ugnen på 225°. Spruta lite vatten i ugnen med en blomspruta och sätt in plåten mitt i ugnen. Grädda 10–12 min. Låt bullarna svalna innan de serveras ljumma.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    carola275 15 september 2008

    "hur" serverar man dessa bröd bäst? Till vilka maträtter? Naturella eller med smör och ost?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben