Kryddiga citronbullar

Serverar: 45 portioner

Tid: 2 timmar

Jättegott!

Ingredienser

  • Vetedeg
  • 150 g smör eller margarin
  • 1 dl socker
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1/2 tsk hjorthornsalt
  • Ca 15 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 100 g smör eller margarin
  • 3/4 dl socker
  • 1 1/2 msk malen kanel
  • Finrivet skal av 1 citron
  • Pensling och garnering
  • 1 ägg
  • Strö- eller pärlsocker
  • Instruktioner

    Rör matfett och socker poröst. Värm mjölken försiktigt till ca 37 grader (fingervarmt). Lös upp jästen i mjölken. Tillsätt ett par matskedar av matfettsblandningen och därefter kardemumman. Blanda sist ner hjorthornssalt och så mycket vetemjöl att degen blir ganska lös. Arbeta degen slät och låt den vila övertäckt i bunken ca 30 minuter. Tillsätt den sparade matfettsblandningen och resterande mjöl. Arbeta degen blank och smidig. Dele degen i två lika delar. Kavla ut dem rektangulära. Blanda matfett, socker, kanel och rivet citronskal till fyllningen och bre smeten over över den utkavlade degen. Rulla ihop degrektanglarna, skär i skivor och lägg i bullformar. Låt bullarna jäsa till knappt dubbel storlek, ca 40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla de färdigjästa bullarna med lätt vispat ägg och strö över socker. Grädda i ca 10 minuter.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben