Citronbullar

Serverar: 25 portioner

De här bullarna har en fyllning med kokos och garnerade med hackade hasselnötter.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 2½ dl kall mjölk
  • 1 msk strösocker
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 7-8 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 100 g smör
  • 4 msk strösocker
  • 1 dl kokosflingor
  • Rivet skal och saft av 1 citron
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Garnering
  • Hackade hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Lös upp jästen i mjölken. Tillsätt sockret och arbeta in smöret och mjölet till en smidig deg.
    2. Kavla ut degen till en rektangel och skär den i rutor 8x8 cm.
    3. Blanda samman fyllningen och fördela den på rutorna. Nyp ihop spetsarna upptill på rutorna och lägg dem i metallformar eller pappersformar. Låt bullarna jäsa ca 1½ timme.
    4. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med det uppvispade ägget och strö över hackade nötter. Grädda i ugnen 7-9 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Tine 28 augusti 2008

    Oj, vilka goda och annorlunda bullar, jag är så glad att jag fick tag på ett så bra recept. Har du sett mina kallrörda bullar som jag har på min sida? De påminner om varandra , men smakar vanilj (mina favoritbullar). Tack för ett topp recept! Tine

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben