Citronbullar med banan

Serverar: 40 portioner

Dessa läckra bullar har en spännande och välsmakande fyllning av banan, citron och råsocker. Bullarna ska helst avnjutas när de fortfarande är lite ljumma.

Ingredienser

  • 1 pkt jäst
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1½ dl råsocker
  • ½ tsk salt
  • 1 ägg
  • 12-13 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 100 g rumstempererat smör
  • 3-4 mogna bananer
  • 1 msk färskpressad saft av citron
  • 1 dl råsocker
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Garnering
  • 2-3 msk pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och häll i mjölken. Låt blandningen bli fingervarm, ca 37 grader.
    2. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt sedan resten av degvätskan, socker, salt, ägg och nästan allt mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen.
    3. Arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kant. Låt degen jäsa övertäckt cirka 1 timma.
    4. Gör fyllningen. Rör smöret mjukt och smidigt. Skala och mosa bananerna tillsammans med citronsaften. Blanda det mjuka smöret med bananmoset och socker till en smidig kräm.
    5. Stjälp upp degen på ett lätt mjölat bakbord och arbeta in resten av mjölet. Dela degen i 40 bitar. Forma degbitarna till runda plattor med en fördjupning i mitten till fyllningen.
    6. Lägg lite fyllning i varje fördjupning. Dra upp och tryck till degen noga runt om. Lägg knytena i formar, med skarven nedåt.
    7. Låt bullarna jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
    8. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen cirka 8 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben