Vietnamesiska köttbullar i buljong

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Mycket smakfullt!

Ingredienser

  • Buljong
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 l vatten
  • 2 tsk riven ingefära
  • 2 lime , saften av
  • 1 msk soya
  • Köttbullar
  • 500 g fläskfärs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk soya
  • 1 tsk socker
  • ½ tsk riven ingefära
  • 1 äggvita
  • 2 msk maizenamjöl
  • Till servering
  • 4 portioner risnudlar
  • 50 g böngroddar
  • 1 kruka koriander , hackad
  • 2 chili , skivade
  • 1 burk sataysås
  • Instruktioner

    1. Koka upp ingredienserna till buljongen.
    2. Mixa ingredienserna till köttbullarna i en matberedare tills färsen är slät. Forma till köttbullar och sjud i buljongen.
    3. Koka upp vatten till risnudlarna, lägg i nudlarna, lägg på locket och tag av från plattan.
    4. Servera köttbullar, risnudlar, böngroddar, koriander och chili i buljongen och sataysås bredvid att dippa med.

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben