Viktväktarnas klyftpotatis och het dipsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Är bara så god smalmat 3,5 poäng

Ingredienser

  • 8-10 potatisar, ca 1 kg, fast sort
  • 2 tsk olja
  • Salt gärna fingersalt att smula över
  • 250 g creme fraiche med franska örter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk finhackad chilifrukt( styrka efter egen smak)
  • Instruktioner

    1. Ugn 200-225 grader. Borsta potatisarna rena och skär varje potatis i 6-8 klyftor. Lägg dem på bakplåtsklädd plåt.
    2. Droppa över olja och smula över salt. Skaka om så att olja och salt blandas med potatisklyftorna. Ställ in i ugn, ett steg över mittfalsen. Baka klyftorna 20-30 minuter. Höj gärna värmen mot slutet.
    3. Blanda till dipsåsen av örtfraiche, pressad vitlök och lagom mycket stark chilifrukt. Dippa potatisklyftorna i såsen. Lägg gärna till andra grönsaker att dippa tex paprika, gurka,morotsstavar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben