Barnens favoritmat!
Renskav är perfekt för barn – tunt, gott och små bitar.
Lite gelé i såsen gör susen!
Ingredienser
2 pkt renskav, till 4 portioner
1 tsk smör & rapsolja
4 dl matlagningsgrädde 15%
2 msk vetemjöl
1 st köttbuljongtärning
1 msk kinesisk soja
2 msk vinbärsgelé eller saft
Till servering
Kokt potatis till 4 portioner
Valfria kokta rotsaker
Instruktioner
- Stek fryst renskav i smör-&rapsolja i en stekpanna tills det får färg.
Vispa ihop grädde, mjöl, smulad buljongtärning, soja och gelé i en gryta. Låt det koka upp under vispning.
Lägg över renskavet i grytan. Låt det koka i såsen ca 5 min.
- Rotsaker och potatis passar bra till.
- Kryddtips!
Strö över hackade enbär, persilja och timjan.
Liknande recept
Kommentarer (4)
Relaterade Artiklar
Hallonsaft
Bättre saft har ingen haft. Hallonsaft är en riktig sommarklassiker oc...
Njut av viltkött
Till stor glädje för många är det numera möjligt att köpa viltkött...
den här renskavsgrytan va väldigt god,kommer att göra den igen.
Ja nog blir man vild innan man får sätta sig till bords ja, 5p, Lennart.
Riktigt gott!! En femma från mig! :)
Jättegott, går väldigt bra med älgskav också! Full poäng! Ullajohan