Vilda grytan

Serverar: 4 portioner

Barnens favoritmat! Renskav är perfekt för barn – tunt, gott och små bitar. Lite gelé i såsen gör susen!

Ingredienser

  • 2 pkt renskav, till 4 portioner
  • 1 tsk smör & rapsolja
  • 4 dl matlagningsgrädde 15%
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 msk vinbärsgelé eller saft
  • Till servering
  • Kokt potatis till 4 portioner
  • Valfria kokta rotsaker
  • Instruktioner

    1. Stek fryst renskav i smör-&rapsolja i en stekpanna tills det får färg. Vispa ihop grädde, mjöl, smulad buljongtärning, soja och gelé i en gryta. Låt det koka upp under vispning. Lägg över renskavet i grytan. Låt det koka i såsen ca 5 min.
    2. Rotsaker och potatis passar bra till.
    3. Kryddtips! Strö över hackade enbär, persilja och timjan.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    6-8
    15

    Kommentarer (4)

    maggan123 3 augusti 2009

    den här renskavsgrytan va väldigt god,kommer att göra den igen.

    Lennart_58 12 augusti 2009

    Ja nog blir man vild innan man får sätta sig till bords ja, 5p, Lennart.

    Teufelin 8 mars 2011

    Riktigt gott!! En femma från mig! :)

    ulla_johan 20 december 2015

    Jättegott, går väldigt bra med älgskav också! Full poäng! Ullajohan

    Relaterade Artiklar

    Hallonsaft
    Bättre saft har ingen haft. Hallonsaft är en riktig sommarklassiker oc...

    Njut av viltkött
    Till stor glädje för många är det numera möjligt att köpa viltkött...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben