Vilde ryssens sallad

Serverar: 5-8 portioner

Tid: 30 minuter

Kan stå i kylen några dagar så det går bra att göra en stor sats. Rekommenderas till julbordet!

Ingredienser

  • 2-3 råa potatisar
  • 2 råa morötter
  • 2 syrliga äpplen
  • 4 inlagda rödbetor
  • 1 grön paprika
  • 3 msk kapris
  • 1 gul lök
  • ½ purjolök
  • Dressing
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 3 msk solrosfröolja
  • Salt
  • Peppar
  • Riven pepparrot eller krossadee senapsfrön
  • Instruktioner

    1. Skala potatis och äpplen, skrubba eller skrapa morötterna, skär potatis, äpplen och morötter i riktigt små tärningar, samt tärna rödbeta o paprika . Hacka den gula löken och purjolöken riktigt fint Blanda allt i en skål och slå dressingen över.
    2. Salladen blir godare att stå och dra några timmar före serveringen
    3. Variera med att antingen riva i pepparrot eller krossade senapsfrön i dressingen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben