Viltburgare med grillat päron och ädeloströra

Serverar: 4 portioner

Ljuvliga smakkombinationer i en och samma tugga!

Ingredienser

  • 400 g viltfärs
  • 2 tsk timjan
  • 1 litet ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald peppar
  • Ädeloströra
  • 100 g ädelost
  • 1 dl lätt créme fraiche
  • 2-3 msk grovhackade valnötter
  • Till servering
  • 4 skivor bacon
  • 4 skivor päron
  • Sallad
  • Bröd, gärna grillat danskt rågbröd
  • Instruktioner

    1. Ädeloströra: Mosa ihop ädelost, créme fraiche och hackade valnötter.
    2. Burgare: Arbeta ihop färs, timjan, ägg, salt och peppar. Forma färsen till 4 burgare.
    3. Grilla bacon och päronskivor över glöd eller i en grillpanna. Grilla burgarna över glöd, eller i en grillpanna, ca 3 minuter per sida.
    4. Servera burgarna på bröd med sallad. Lägg på bacon, päronskivor och ädeloströra.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben