Viltfärsbiffar med löksalladoch tomatmarmelad

Serverar: 4 portioner

Servera med tomatmarmeladen och gärna med en klick turkisk yoghurt. Får man inte tag på viltfärs kan man använda nötfärs och lite viltfond med kantarell, det gjorde jag och det blev jättegott, fast det är säkert godare med viltfärs.

Ingredienser

  • Tomatmarmelad
  • 3 tomater
  • ½ dl strösocker
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Viltfärsbiffar
  • 600 g viltfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • Löksallad
  • 2 knipplökar
  • 1 rödlök
  • 2 silverlökar
  • 1 kruka persilja
  • Dressing
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1½ msk rapsolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1-2 krm svartpeppar
  • Till servering
  • Couscous, bulgur eller ris
  • Ev turkisk yoghurt
  • Instruktioner

    1. Tomatmarmelad: Ta bort kvistfästet av tomaterna och skär dem i mindre bitar. Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka ihop till en tjock, trögflytande konsistens.
    2. Viltfärsbiffar: Blanda färs, ägg och kryddor. Kör du med nötförs så ta i lite vilt- och kantarellfond, jag tog ca 1,5 msk, men du får prova dig fram. Forma till åtta runda bollar eller biffar och stek i olja till fin färg och tills de är genomstekta.
    3. Löksallad/dressing: Skiva all lök tung, gärna med mandolin. Hacka persiljan. Vispa ihop dressingen och blanda med salladen.
    4. Servera viltfärsbiffarna med kokt couscous, bulgur eller kokt ris, tomatmarmelad, löksallad och gärna lite turkisk yoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben