Tomatmarmelad med citrusfrukter

Serverar: 1 portioner

Väldigt god på rostat bröd.

Ingredienser

  • 1 kg mogna, röda tomater
  • 2 citroner
  • 1 apelsin
  • 1 kg strösocker
  • 1 krm natriumbensoat, alternativt citronsyra
  • Instruktioner

    Skär tomaterna i ganska små bitar. Tvätta citronerna och apelsinen i ljummet vatten och riv sedan av det gula med hjälp av rivjärn eller zestjärn. Skala och skiva dem, ta bort kärnorna och skär sedan fruktköttet i små bitar. Lägg tomater, skal, fruktkött och socker i en gryta, cirka 5 l. Koka utan lock minst 1 timme. Allt ska koka sönder.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    moni63 13 september 2010

    Det här lät väldigt gott och jag la dit en vaniljstång också för jag älskar vanilj och det passar väldigt bra till smakerna!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben