Citrusmarinerad kycklingfilé

Serverar: 6 portioner

En kall och fräsch kycklingrätt, gott till en god sallad och perfekt på buffébordet.

Ingredienser

  • 6 kycklingfiléer
  • Ca 1-2 tsk salt
  • Ca 1 tsk svartpeppar
  • Olja att steka i
  • Marinad
  • 1 apelsin
  • 1 citron
  • 1 lime
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 mild spansk pepparfrukt
  • 2 msk strimlad persilja
  • 4-5 msk olivolja
  • 6 msk vitt matlagningsvin
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Marinaden: Tvätta citrusfrukterna väl å skär av det yttersta skalet med en potatisskalare. Dela frukten och pressa ur saften. Skala och skär lök och vitlök i tunna skivor. Dela, kärna ur och strimla pepparfrukten. Blanda sedan ihop allt till marinaden i en bunke.
    2. Kycklingfiléerna: Krydda kycklingen med salt och peppar, stek i oljan under lock ca 5 min på varje sida. Efterstek filéerna ca 10 min eller tills dom känns klara. Lägg i en form och häll över marinaden. Låt svalna i rumstemperatur och täck med plastfolie. Ställ svalt att marinera 3-4 timmar eller gärna över natten.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben