Vinbärsbakelser

Brukar bli ca 35 små underbara bakelser, som går utmärkt att frysa. Men bör tinas i rumstemperatur.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 3 äggulor
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk kokande vatten
  • 1½ dl mjölk
  • Vinbärsmassa
  • 3 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk vanijsocker
  • 3 dl repade röda vinbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en liten långpanna ca 25*25 cm.
    2. Smält smöret. Vispa äggulorna och socker pösigt. Tillsätt vaniljsocker. Rör ner mjölet blandat med bakpulver, hett vatten och mjölken. Blanda till sist i smöret.
    3. Bred ut smeten i långpannan och grädda näst nedersta fasen i 12-15 minuter.
    4. Vispa under tiden äggvitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner strösocker, vanilj och vinbär.
    5. Bred bärblandningen över kakan. Höj ugnsvärmen till 250 grader och grädda kakan ytterligare 5 minuter på översta falsen.
    6. Skär den avsvalande kakan i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben