Brukar bli ca 35 små underbara bakelser, som går utmärkt att frysa. Men bör tinas i rumstemperatur.
Ingredienser
50 g smör
3 äggulor
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk kokande vatten
1½ dl mjölk
Vinbärsmassa
3 äggvitor
3 dl strösocker
1 msk vanijsocker
3 dl repade röda vinbär
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en liten långpanna ca 25*25 cm.
- Smält smöret. Vispa äggulorna och socker pösigt. Tillsätt vaniljsocker. Rör ner mjölet blandat med bakpulver, hett vatten och mjölken. Blanda till sist i smöret.
- Bred ut smeten i långpannan och grädda näst nedersta fasen i 12-15 minuter.
- Vispa under tiden äggvitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner strösocker, vanilj och vinbär.
- Bred bärblandningen över kakan. Höj ugnsvärmen till 250 grader och grädda kakan ytterligare 5 minuter på översta falsen.
- Skär den avsvalande kakan i rutor.
Liknande recept
Kommentarer (0)