Vinbärsbakelser

Serverar: 35 portioner

God sommarkaka som görs i långpanna.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 3 äggulor
  • 2 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk kokande vatten
  • 1 1/2 dl mjölk
  • Vinbärsmassan
  • 3 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • ca 3 dl repade röda vinbär
  • Instruktioner

    1. Långpanna ca 25 x35 cm.
    2. Sätt ugnen på 200 grader och smörj en långpanna.
    3. Smält smöret.Vispa äggulor och socker vitt och pösigt.Tllsätt vaniljsockret. Rör ner mjölet blandat med bakpulver,hett vatten och mjölk.Blanda i det smälta smöret.
    4. Bred ut smeten i långpannan och grädda nederst i ugnen 12-15 minuter.
    5. Vispa under tiden äggvitorna till hårt skum.Vänd försiktigt ner socker,vaniljsocker och vinbär.
    6. Bred blandningen över kakan och grädda ca 5 minuter i 250 grader mitt i ugnen.
    7. När kakan har svalnat så skärs den i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben