Vinbärsglaserad kaka i långpanna

Serverar: 35 portioner

Underbar smakkombination!

Ingredienser

  • Mördeg
  • 200 g smör eller margarin
  • 1 dl strösocker
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 150 g hasselnötter
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 100 g smält smör eller margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 1 dl röd vinbärsgelé
  • 2 dl florsocker
  • Lite citronsaft
  • Instruktioner

    1. Arbeta snabbt ihop alla ingredienser till en smidig deg. Låt degen vila svalt en stund före utbakningen
    2. Till fyllningen mals nötterna.
    3. Ägg och socker vispas pösigt
    4. Nötter och avsvalnat smält smör eller margarin rörs ner i äggsmeten. Rör till sist ner mjölet blandat med bakpulver.
    5. Kavla ut mördegen mellan bakplåtspapper till en rektangel 25x35 cm.
    6. Lyft över degen med bakplåtspapper till en långpanna. (Degen bör gå ca 1 cm upp på kanten av långpannan)
    7. Bred fyllningen över degen och grädda i 200 grader cirka 20 minuter.
    8. Smält vinbärsgelé på svag värme och bred ett tunt lager på kakan. Rör ut florsockret med lite pressad citron till en tjock glasyr. Bred glasyren över gelén.
    9. Ställ kakan kallt och skär den i bitar när glasyren stelnat

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben