Vinbärslikör, röd och frisk

Serverar: 2 portioner

Tid: 3 månader 30 minuter

Bären utvecklar sin fulla arom i lag med gin och kryddor.

Ingredienser

  • 1 l gin
  • 750 g färska röda vinbär
  • 4 enbär
  • 4 vinbärsblad
  • 5 dl socker
  • Instruktioner

    Repa bären, skölj och låt torka. Krossa dem med socker i en glasburk. Krossa enbären en aning och lägg i dem tillsammans med vinbärsbladen. Häll ginen över alltihop och stäng burken och skaka om ordentligt. Låt burken nu stå i 3 månader på ett svalt och mörkt ställe. Skaka burken 1 gång/dag de första veckorna. Efter 3 månader så silar du likören och häller upp den på flaskor. Klart för provsmakning!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben