Vinbärsrutor med mandel och vit choklad

Serverar: 20 portioner

Sött och syrligt i en härlig kombination. Kakan ska vara lite kladdig och behöver svalna helt innan den serveras.

Ingredienser

  • 200 g vit choklad
  • 250 g smör
  • 3 ½ dl socker
  • 4 ägg
  • 200 g mald sötmandel
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl röda vinbär
  • Servering
  • Vispad grädde
  • Röda vinbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Låt den vita chokladen smälta tillsammans med smöret, var försiktigt med värmen så att det inte skär sig. Rör blandningen till en slät smet och låt svalna något.
    3. Vispa ner socker och ägg i smeten. Vänd ner de malda mandlarna. Vänd ner mjölet som blandats med bakpulvret.
    4. Smörj en långpanna ca 20x30 cm eller täck formen med ett bakplåtspapper.
    5. Häll smeten i långpannan. Fördela de röda vinbären ovanpå smeten. Grädda kakan mitt i ugnen i 30-35 minuter.
    6. Skär kakan i bitar när den svalnat helt. Servera den med grädde och röda vinbär som dekoration.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben