Vindaloo Tikka

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 45 minuter

Min variant av Vindaloo

Ingredienser

  • 4 msk spiskummin mald
  • 4 msk gurkmeja
  • 4 msk chillipulver
  • 4 msk koriander mald
  • 1 msk senapsfrö
  • 4-5 krossade lagerblad
  • 8-10 vitlöksklyftor
  • 5 cm färsk ingefära
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1 påse färsk pirri pirri
  • 3 burkar krossade tomater 400 g
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 stor gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 kg fläsk kött
  • Olja
  • Instruktioner

    1. Förbered köttet genom att skära i bitar ca 3 cm och lägg det i en bunke. Blanda 1 msk koriander,chillipulver,gurkmeja och spiskummin i en liten skål, häll sedan över detta över köttet tillsamans med yoghurten och 3 msk vinäger. Blanda väl och låt dra i kyl ca 1-2 timmar.
    2. Skala och hacka vitlök och ingefära och kör i mixer med lite olja tills det blir en fin pasta. Hacka löken fint likadant med pirri pirrin och paprikan lägg i samma skål.
    3. Tag en wokpanna eller stekpanna med hög kant och sautera köttet med all sin marinad på medelgod värme i 10 min, häll sedan över köttet i en stor gryta.
    4. Tag sedan och hetta upp olja i wok eller stekpanna och lägg i senapsfröna, tillsätt 3 msk koriander,gurkmeja,chillipulver,lagerblad och spiskummin när senapsfröna börjat "knäppa" tillsätt sedan vitlök och ingefärspastan och slutligen lök,pirri pirri och paprika låt gå i pannan tills löken ser genomskinlig ut.
    5. Häll sedan över detta till köttet och tillsätt de krossade tomaterna och pure´n koka på hög värme i ca 30 min sänk sedan värmen och låt puttra tills köttet är mört.

    Liknande recept

    10 min
    2-4

    Kommentarer (1)

    saaandris 15 augusti 2010

    Detta lät supergott. Ska testa! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben