Vinmarinerad fläskfile med kall sås

Serverar: 4 portioner

Till en buffé kanske eller en krämig potatisgratäng eller ....

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • salt
  • peppar
  • Marinad
  • 1/4 dl konc. svartvinbärssaft
  • 1/4 dl matolja
  • ½ msk soya
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk vinäger
  • 1 citronskiva
  • 1 liten pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm svartpeppar
  • Sås
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 dl mango chutney
  • 2-3 msk mjölk
  • salt och peppar
  • Instruktioner

    1. Putsa fläskfilén fri från hinnor och fett. Blanda samman alla ingredienserna till marinaden i en dubbel plastpåse. Lägg fläskfilén och knyt till påsen. Låt påsen ligga ca 5 timmar i kylskåpet.
    2. Ta fram filén, torka av den väl. Bryn filén runt om i lite matfett, salta och peppra. Sänk värmen och låt filén eftersteka under lock på svag värme ca 15-20 minuter. Låt filén kallna.
    3. Rör samman creme fraiche med mango chutney. Späd med mjölk till lagom tjock sås. Smaka av med salt och peppar.
    4. Skiva filén i tunna skivor, lägg den på ett uppläggningsfat. Häll lite av såsen över filén, bjud resten av såsen separat till. Skiva ev. exotiska frukter och lägg dem bredvid på fatet.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Heisjo 12 december 2010

    mmmm, helt underbart gott. Åt detta med klyftpotatis och det passade jättebra till både sås och ett väldigt mört och smakrikt kött Tack:-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben