Virres chokladmuffins

Serverar: 20 portioner

Tid: 30 minuter

Läckert goda chokladmuffins med topping

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50g smör
  • 1 dl gräddfil
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 1/2 kryddmått salt
  • Topping
  • 60g mjukt smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100g philadelphiaost
  • ev röd karamellfärg
  • ev garnering
  • Marabous mjölkchoklad 100 g
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker till en vit pösig smet. Smält smöret och häll i gräddfilen. Blanda ner i äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt. Rör ner i äggsmeten. Placera ut formar på plåt och fyll 2/3 av formen. Grädda i 15 min.
    2. Toppingen blandas ihop och breds ut på muffinsarna.
    3. Om ni önskar så smält mjölkchokladen och ringla över toppingen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben