Vit choklad- och blåbärspannkakor

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Gott som helgfrukost, tack vare bären och chokladen behöver man varken sylt eller sirap till pannkakorna. Receptet ger 4-6 pannkakor beroende på tjocklek. Passar bra till två personer om man inte är jättehungrig.

Ingredienser

  • 3 dl mjölk
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 dl blåbär
  • ½ dl hackad vit choklad
  • 1 msk smör
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    1. Sätt på en platta med en stekpanna på så att den är rejält varm när smeten är klar.
    2. Blanda vetemjöl och salt i en bunke. Häll i hälften av mjölken och vispa tills smeten är klumpfri, häll därefter i resten av mjölken, knäck i äggen och vispa lite till.
    3. Smält smöret i en stekpanna och häll det sedan i smeten. Blanda i blåbären och vispa ordentligt tills smeten blir lila.
    4. Häll lite av smeten i stekpannan och grädda tills överdelen börjar stelna. Strö på lite av den rivna chokladen och vänta en kort stund till innan du vänder på pannkakan. Vänd och grädda andra sidan tills den också fått färg och pannkakan stelnat ytterligare.
    5. Upprepa tills smeten är slut och servera sedan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben