Vit choklad- och saffranskräm

Serverar: 4 portioner

En dröm av vit choklad och saffran, som gjord för frukt och bär. Denna dessert kan man servera även fast det är vår, sommar, höst, behöver inte vara under juletid.

Ingredienser

  • 1 pkt saffran, 0,5g
  • 1 tsk socker
  • 150 g vit choklad
  • 2 dl créme fraiche
  • Servering
  • 4 apelsiner
  • 2 passionsfrukter
  • 250 g björnbär
  • Instruktioner

    1. Stöt saffran med socker i en mortel. Blanda med ½ tsk hett vatten. Smält chokladen i vattenbad eller i mikro. Tillsätt saffran och blanda med créme fraiche. Vispa snabbt ihop till en kräm.
    2. Skala apelsinerna och skär dem i bitar. Halvera och gröp ur passionsfrukterna. Blanda frukt och bär och servera med krämen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben