Ingredienser
Botten
1/3 paket digestivekex
45 g smör, normalsaltat
Fyllning
3 gelatinblad
160 g philadelphiaost
100 g kesella
2+2 dl vispgrädde
180 g vit choklad
½ citron, pressad saft
Hallontopping
100 g hallonsaft, av ca 3 dl frusna hallon
Ca 1/4 dl strösocker
Ca 20 g
¾ gelatinblad
Garnering
Färska bär
Fyra stjärnor fick den av mig och min familj. Jag gjorde den till påskbordet. Tyvärr glömde jag ta kort. Mina svärföräldrar var inte överförtjusta i hallontoppingen, men den älskade vi andra. Snittet från 10 personer var i alla fall 4 stjärnor, så det var ett bra betyg tycker jag.
Har nu bakat denna tårta. Jag gjorde så att jag mixade hallonen som de är (hade ingen sil) och kokade med gelatin och socker, det blev jättebra :) Den fick olika betyg runt bordet, alla var överns om att den är väldigt fräsch som efterrätt men några tyckte att den var lite tam. Den får en fyra! :)