Vit Chokladkladdkaka

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

Mäktig men väldigt god

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 100 g vit choklad
  • 1 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • rivet skal av en citron
  • Pressad saft av ca ½ citron
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • Till formen
  • 1 msk smör
  • 3 msk kokos
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och strö kokos i en form 24 cm i diameter med löstagbar kant. Smält smöret i en lite större kastrull på svag värme. Bryt chokladen i bitar och smält den under omrörning med smöret. Blanda sedan i sockret, vaniljsocker och äggen, ett i taget. Tillsätt citronskal och citronsaft samt mjölet. Rör ihop snabbt till en smet och häll i formen. Grädda i ugnen 12-15 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den.
    2. Pudra över lite florsocker och servera med goda bär och eventuellt en klick grädde eller glass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben