Vit chokladkladdkaka

Serverar: 1 portioner

Det är både vit choklad och hallon i den här kakan. Syndigt gott.

Ingredienser

  • 225 g vit blockchoklad
  • 225 g smör eller margarin
  • 3 dl socker
  • 1 1/2 dl mjöl
  • 1 tsk vanillinsocker
  • 4 ägg
  • 1 citron, rivet skal
  • 2 dl hallon
  • Instruktioner

    Smält choklad och smör. Låt det svalna. Blanda de torra ingredienserna och rör ihop med chokladblandningen. Tillsätt ägg och citronskal och rör till en slät smet. Tryck försiktigt ner hallonen. Häll smeten i en smord och bröad form mer löstagbar kant. Grädda i 175 grader ca 30-35 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben