Vit chokladkladdkaka med hallon

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 30 minuter

Kladdkaka är ett säkert kort som alltid går hem, här med vit choklad, hallon och citron.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 200 g vit choklad
  • 3 ägg
  • 0,75 dl strösocker
  • Finrivet skal av 2 citroner
  • 2 dl vetemjöl, 120 g
  • 1 krm salt
  • 75 g hallon, 1½ dl
  • 2½ dl vispgrädde
  • Cirka 200 g färska hallon
  • Instruktioner

    1. Kakan: Smörj och bröa en form med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter. Smält smöret och chokladen försiktigt på lägsta temperatur i en liten kastrull på spisen. Låt svalna lite.
    2. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sokret och citronskalet. Rör ner chokladblandningen i äggsmeten och därefter mjölet blandat med salt. Rör till en jämn smet och häll smeten i formen.
    3. Strö över hallonen och grädda i mitten av ugnen i 2oo grader i cirka 16-18 minuter. Låt svalna.
    4. Topping: Vispa grädden fluffigt men inte för fast och bred den över tårtan. Dekorera med hallon och ev syrénblommor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben