Vit chokladkladdkaka med hallongrädde

Serverar: 12 portioner

Recept från Hembakat.

Ingredienser

  • Kaka
  • 200 g vit choklad
  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ¾ dl vetemjöl
  • Ca 100 g hallon, frysta
  • Garnering
  • Florsocker
  • Hallongrädde
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl hallon, frysta eller färska
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Bryt chokladen i bitar och smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och låt chokladen smälta i smöret. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet. Häll smeten i en smord och bröad (bröa formen med riven kokos eller ströbröd) eller bakplåtspappersklädd form, ca 23 cm i diameter, med löstagbar kant. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra kakan med rikligt med florsocker före servering.
    2. Servera kakan med lättvispad grädde blandad med hallonbitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben