vit chokladkladdkaka med varma hallon och lättvispad grädde

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 50 minuter

Jättegod bjudkaka kan lätt göras i förväg då den skall serveras sval

Ingredienser

  • 250 g vit choklad
  • 200 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl mjöl
  • Tillbehör
  • ca 500 gram djupfrysta eller färska hallon
  • Lättvispad grädde
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker. Hacka den vita chokladen. Smält smöret, lägg i den hackade chokladen. Rör samman allt inkl mjölet. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-25 minuter . Låt kakan svalna i kyl. Gör under tiden de varma hallonen genom att koka upp i en kastrull med en aning strösocker. Servera med lättvispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Hanna_alwall 1 februari 2009

    Jättegod kaka! Vi åt den utan grädde, med bara hallon, och det var fräscht och gott mot det söta!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben