Vit glögg med saffran

Serverar: 8 portioner

glögg är väl ett måste

Ingredienser

  • 7 dl äpplemust eller ren pressad äpplejuice
  • 1 st apelsin , rivet skal och saften
  • 1 st citron , rivet skal och saften
  • 1 st vaniljstång , skårad
  • 1 tsk hel kardemumma
  • 1 paket saffran
  • 8 st vitpepparkorn
  • 2 st kanelstänger
  • 3 st nejlikor
  • 3 msk honung
  • 3 dl torr sherry
  • 1,5 dl vodka
  • Instruktioner

    1. Koka upp alla ingredienserna utom sherryn och vodkan.
    2. Tillsätt sherryn och vodkan och låt det sjuda på svag värme. Det får inte börja koka. Ställ sedan kastrullen åt sidan och låt glöggen dra i ca 1 timme. Värm och sila den innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben