Vit kladdkaka med kokos och hallon

Serverar: 12 portioner

Kladdig glutenfri kaka med smak av kola och karamell från vit choklad och rostad kokos.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 200 g vit choklad
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 2 dl mandelmjöl
  • ½ dl rostad, riven kokos
  • Garnering
  • 150 g hallon
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smör och choklad tillsammans på låg värme. Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker och salt, vispa inte. Blanda i mandelmjöl och chokladblandningen.
    3. Häll smeten i en smord och kokosbeströdd form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i 25-30 minuter. Låt kakan kallna.
    4. Toppa kakan med hallon och siktat florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben