Vit kladdkaka med rabarber

Serverar: 20 portioner

Tid: 1 timme

Supergod kaka med rabarber från landet!

Ingredienser

  • Smet
  • 150 g margarin/smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 100 g vit choklad
  • Rabarberphillykräm
  • 150 g rabarber
  • 1 msk vatten
  • ½ dl strösocker
  • 200 g Philadelphiaost
  • 2 äggulor
  • Garnering
  • 100 g vit choklad
  • 3 msk vispgrädde
  • Citronmeliss eller mynta
  • Instruktioner

    1. Börja med krämen. Skär rabarbern i tunna skivor och koka dem på svag värme med vatten och socker tills de är mjuka, tar ca. 10-15 min. Om rabarbern innehåller mycket vatten, låt den koka i ytterligare en stund.
    2. Låt rabarbern svalna något och rör därefter ner Philadelphiaosten och äggulorna. Ställ åt sidan.
    3. Smält margarinet eller smöret.
    4. Vispa ägg och socker pösigt.
    5. Rör ner vetemjöl och det smälta matfettet.
    6. Hacka den vita chokladen grovt.
    7. Bred ut hälften av sockerkakssmeten i en smord och bröad långpanna ca 20*25 cm.
    8. Klicka rabarberphillykrämen över hela kakan och därefter resten av sockerkakssmeten. Avsluta med att strö på den hackade chokladen.
    9. Grädda kakan mitt i ugnen i 150 grader i 40 min, den ska va lite lös.
    10. Låt kakan svalna, gärna över natten. Skär den i ca 20 bitar. Smält choklad och grädde över vattenbad. Klicka lite choklad på varje ruta garnera med citronmeliss eller mynta. (Även god utan garnering)

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    nova07 11 november 2016

    super supergod!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben