Vit kladdkaka med rabarberkompott

Serverar: 8 portioner

Till den söta, vita kladdkakan passar jordgubbar och en frisk rabarberkompott perfekt.

Ingredienser

  • 250 g vit choklad
  • 200 g smör
  • 3 ägg
  • 2½ dl socker
  • 2 msk cointreau eller pressad apelsinsaft
  • 2 dl vetemjöl
  • Rabarberkompott
  • 500 g späd rabarber
  • 1 msk vatten
  • 4 msk socker
  • 3 msk hackad mynta
  • Garnering
  • Jordgubbar
  • Florsocker
  • Servering
  • Vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Skär rabarbern i bitar som är 1-2 cm. Koka rabarber, vatten och socker på svag värme utan lock tills rabarbern mosar sig, 5-7 minuter. Låt kallna och blanda i hackad mynta.
    2. Sätt ugnen på 175 grader.
    3. Hacka den vita chokladen. Smält smöret. Ta kastrullen från värmen och lägg i chokladen och rör tills chokladen smält. Vispa ägg och socker poröst. Vispa i chokladblandningen, likör och mjöl.
    4. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter. Låt kallna.
    5. Förvara kakan i kylen men låt den stå i rumstemperatur en god stund innan serveringen.
    6. Garnera med jordgubbar och pudra över florsocker. Servera kakan med rabarberkompott och vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben