Skär bort det lilla skaftet på fikonen. Mixa fikon med mandelmassa i en matberedare. Tillsätt den pressade apelsinsaften.
Rulla små bollar av massan och lägg på bakplåtspapper.
Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en skål. Tillsätt oljan. Smält chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 1 min. Rör om och låt chokladen svalna något.
Doppa fikonbollarna i chokladen och låt dem stelna svalt.
Jättekladdigt att rulla bollar men annars enkelt att göra. Gjorde dem hälften så stora, så det behövdes lite mer choklad.
Goda blev de i alla fall! Jag kommer att smaksätta med cognac eller wiskey nästa gång. (Apelsinsaften känns inte)
Kan rekommenderas!
Lena
Jättekladdigt att rulla bollar men annars enkelt att göra. Gjorde dem hälften så stora, så det behövdes lite mer choklad. Goda blev de i alla fall! Jag kommer att smaksätta med cognac eller wiskey nästa gång. (Apelsinsaften känns inte) Kan rekommenderas! Lena