Vita fikonbollar

Serverar: 25 portioner

Passar bra som julgodis

Ingredienser

  • 20 st torkade fikon
  • 200 g mandelmassa
  • 1-2 msk pressad saft av apelsin
  • 200 g vit blockchoklad
  • 1 tsk olja
  • Instruktioner

    1. Skär bort det lilla skaftet på fikonen. Mixa fikon med mandelmassa i en matberedare. Tillsätt den pressade apelsinsaften.
    2. Rulla små bollar av massan och lägg på bakplåtspapper.
    3. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en skål. Tillsätt oljan. Smält chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 1 min. Rör om och låt chokladen svalna något.
    4. Doppa fikonbollarna i chokladen och låt dem stelna svalt.

    Liknande recept

    5
    20 min
    30-40
    1

    Kommentarer (1)

    sikaal 11 december 2012

    Jättekladdigt att rulla bollar men annars enkelt att göra. Gjorde dem hälften så stora, så det behövdes lite mer choklad. Goda blev de i alla fall! Jag kommer att smaksätta med cognac eller wiskey nästa gång. (Apelsinsaften känns inte) Kan rekommenderas! Lena

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben