Vita gubbar

Dessa bakade jag med mamma när jag var liten :)

Ingredienser

  • 50 g smör eller margarin
  • 1½ dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • ½ tsk hjorthornssalt
  • 1 dl mjölk
  • Karamellfärg, kristyr eller tårtpynt
  • Ev korinter till ögon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader. Smält matfettet Blanda socker, mjöl och hjorthornssalt i en bunke Blanda mjölken med det smälta matfettet och häll ned i mjölblandningen. Kavla ut till en tunn platta och ta ut gubbar med pepparkaksmått.
    2. Grädda mitt i ugnen, 200 grader ca 6-7 minuter.
    3. Svalna plant och dekorera/måla gubbarna och gummorna med valfritt tillbehör.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Klingan 9 december 2010

    Jag brukar dekorera med korinter om jag t ex gör gubbar och gummor.

    soccermum 10 december 2010

    Tack för tipset! Ska genast skriva dit det som garneringsförslag :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben