Vita minichokladpajer

Serverar: 8 portioner

Vita chokladpajer med limoncellomarinerade jordgubbar.

Ingredienser

  • 100 g kallt smör
  • 1 dl socker
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 175 g vit choklad
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • Limoncellomarinerade jordgubbar
  • ½ liter jordgubbar
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • Finrivet skal och saft från ½ citron
  • 3 cl limoncello (citronlikör)
  • Instruktioner

    1. Blanda smör, socker och mjöl till en grynig massa, tillsätt ägget och blanda hastigt ihop till en deg. Låt degen vila i plastpåse i kylen ca 1 timme.
    2. Kavla ut degen och fodra små pajformar 6-7 cm i diameter, nagga botten med en gaffel och ställ in dem i frysen 1 timme.
    3. Värm ugnen till 175 grader och förgrädda pajformarna tills de blir gyllenbruna, ca 7-8 minuter. Ta ut formarna och sänk temperaturen till 150 grader.
    4. Fyllning: Hacka den vita chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden, häll den på chokladen och rör tills allt har smält. Tillsätt mjölk och ägg. Fyll pajformarna med fyllningen och sätt in i ugnen på nedersta falsen och grädda i 10-15 minuter eller tills det stannat.
    5. Snoppa och dela jordgubbarna. koka upp socker och vatten i en kastrull. Dra av från värmen och låt svalna, tillsätt sedan citronskal, saft och limoncello. Blanda jordgubbarna med lagen och servera till jordgubbarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Bamako 21 november 2011

    Låter otroligt gott! Måste jag testa!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben