Vitchokladmoussetårta med kladdkakebotten
Otroligt god tårta med blandning av två chokladsorter. Rekomenderas varmt.
Jag tyckte jordgubbar passade utmärkt till denna tårta. Men alla har vi olika smaklökar, så dekorera med vad du tycker är godast.
Kom ihåg att ha den i frysen och ta sedan fram den en stund innan du serverar.
Ingredienser
Kladdkakebotten
100 g smör
2,5 dl socker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm bakpulver
1 krm salt
Vitchokladmousse
200 g vitchoklad
3 dl grädde
2 st äggulor
Instruktioner
- Kladdkakebotten:
Vispa samman smält smör med socker och ägg. Rör ner torrvarorna och slå smeten i en smord form med löstagbar kant. Grädda i 180 º i ca 20 min. Låt svalna.
- Vitchokladmousse:
Smält chokladen i ett vattenbad. Ta från värmen och vispa ner en äggula i taget. Vispa grädden och blanda sedan ihop allting. Häll moussen över den kalla kladdkakan och ställ i frysen.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Jättegod tårta!! Inte så svår att baka. Det kunde stått tydligare i receptet hur länge kakan ska stå i frysen.
Hur länge ska den stå i frysen?