Vitchokladmoussetårta med kladdkakebotten

Serverar: 6 portioner

Otroligt god tårta med blandning av två chokladsorter. Rekomenderas varmt. Jag tyckte jordgubbar passade utmärkt till denna tårta. Men alla har vi olika smaklökar, så dekorera med vad du tycker är godast. Kom ihåg att ha den i frysen och ta sedan fram den en stund innan du serverar.

Ingredienser

  • Kladdkakebotten
  • 100 g smör
  • 2,5 dl socker
  • 2 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 krm bakpulver
  • 1 krm salt
  • Vitchokladmousse
  • 200 g vitchoklad
  • 3 dl grädde
  • 2 st äggulor
  • Instruktioner

    1. Kladdkakebotten: Vispa samman smält smör med socker och ägg. Rör ner torrvarorna och slå smeten i en smord form med löstagbar kant. Grädda i 180 º i ca 20 min. Låt svalna.
    2. Vitchokladmousse: Smält chokladen i ett vattenbad. Ta från värmen och vispa ner en äggula i taget. Vispa grädden och blanda sedan ihop allting. Häll moussen över den kalla kladdkakan och ställ i frysen.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Tatita 7 september 2010

    Jättegod tårta!! Inte så svår att baka. Det kunde stått tydligare i receptet hur länge kakan ska stå i frysen.

    johannafolke 13 september 2010

    Hur länge ska den stå i frysen?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben