Vitchokladtårta med hallonsås

Serverar: 6-8 portioner

Underbar tårta.... påminner lite om frozen cheezecake fast godare ;-) Inget för bantarklubben!

Ingredienser

  • Botten
  • 400 g mandelmassa
  • 4 st ägg
  • 3 msk kakao vad god kvalitet
  • Riven apelsinskal från 1 apelsin
  • Smör
  • Ströbröd
  • Mousse
  • 300 g vit choklad
  • 6 dl vispgrädde
  • 4 st äggulor
  • Instruktioner

    1. Blanda riven mandelmassa med ägg och kakao och rivenapelsinskal. Smörj formen ( springform med avtagbara kanter) och strö ströbröd. In i ugnen ca 20 minuter 175 grader.
    2. Låt svalna.
    3. Smält vitchoklad över vattenbad, och låt svalna något. Vispa grädden, och blanda i den smälta chokladen. Blanda i äggulorna en i taget. Häll mousse över kakan och ställ in i frysen ca 4 timmar. Ta ut från frysen 40 min innan serveringen.
    4. Hallonsås: Mosa hallon med stavmixer, blanda i socker efter smaken, och tillsatt lite lite vatten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben