Vitkål och morotssallad med mjölksyrad gurka

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Mjölksyrad gurka är gott i denna sallad. Jag brukar göra min egen. Receptet på gurka som jag brukar göra finns i boken: Mjölksyrejäsning av grönsaker av Annelies Schöneck.

Ingredienser

  • 3 dl grovriven vitkål el finstrimlad
  • 1 dl finriven morot
  • 2 dl mjölksyrad gurka
  • 2 tsk torkad dill
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk dragon
  • 2 msk kallpressad olja , mild
  • Instruktioner

    Tärna gurkan och lägg den i en skål tillsammans med olja, dill, dragon och en pressad vitlöksklyfta. Riv Vitkål och morot och blanda med resten i skålen. Lite gurkspad kan tillsättas om man vill ha en saftigare sallad.

    Liknande recept

    4
    10 min
    4
    1
    4.5
    20 min
    4
    3

    Kommentarer (1)

    Ipsi 29 juli 2012

    Låter gott. Recepte på mjölksyrad gurkan, kan du dela med dig av det? Är det svårt? Med vänlig hälsning, Ipsi

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben