Vitkålspudding med lyxig oxfärs

Serverar: 4 portioner

Passa på att göra dubbel sats, går utmärkt att frysa, perfekt att ha i lunchlådan.

Ingredienser

  • Ca 750 g vitkål
  • Matolja till stekning
  • Salt
  • Malen svartpeppar
  • 1 msk sirap
  • 400 g oxfärs
  • ½ tsk malen kryddpeppar
  • 3 dl kalvbuljong
  • Tillbehör
  • Persilja
  • Kokt potatis
  • Lingonsylt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Ansa och skär vitkålen i mindre bitar. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek kålen tills den är mjuk, ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar. Ringla över sirapen.
    2. Blanda färsen med kryddpeppar, salt och malen svartpeppar.
    3. Blanda vitkålen med färsen och lägg i en eldfast form. Häll på buljongen och baka i ugnen i ca 30 minuter.
    4. Garnera puddingen med några persiljekvistar och servera med kokt potatis och lingonsylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben