Vitkålspudding med lyxig oxfärs
Passa på att göra dubbel sats, går utmärkt att frysa, perfekt att ha i lunchlådan.
Ingredienser
Ca 750 g vitkål
Matolja till stekning
Salt
Malen svartpeppar
1 msk sirap
400 g oxfärs
½ tsk malen kryddpeppar
3 dl kalvbuljong
Tillbehör
Persilja
Kokt potatis
Lingonsylt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Ansa och skär vitkålen i mindre bitar. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek kålen tills den är mjuk, ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar. Ringla över sirapen.
- Blanda färsen med kryddpeppar, salt och malen svartpeppar.
- Blanda vitkålen med färsen och lägg i en eldfast form. Häll på buljongen och baka i ugnen i ca 30 minuter.
- Garnera puddingen med några persiljekvistar och servera med kokt potatis och lingonsylt.
Liknande recept
Kommentarer (0)