Vitlöksdoftande chiliscampi
Om man vill servera scampin som huvudrätt, vänd ihop den med nykokt tagliatelle och servera den rykande het. Då räcker receptet till 2-3 personer.
Ingredienser
200 g scampi
1-2 vitlöksklyftor
40 g smör
1 tsk sambal oelek
3 dl ruccolasallad
Instruktioner
- Tina scampin om den är fryst och låt den rinna av ordentligt.
Skala vitlöken och skiva den tunt.
Hetta upp smöret i en stor stekpanna på hög värme. Lägg i scampin när smöret bärjar skumma men innan det tar färg och fräs under omrörning i 1 minut. Lägg i vitlöken och fräs ytterligare någon minut.
- Vänd runt med sambal oeleken och dra pannan från värmen. Vänd sista ner ruccolan.
Lägg upp på tallrikar och servera.
Se till att få med allt av det läckra smöret i pannan.
Ljust, ny värmt bröd smakar bra till!
Liknande recept
Kommentarer (0)