Vitlöksdoftande chiliscampi

Serverar: 4 portioner

Om man vill servera scampin som huvudrätt, vänd ihop den med nykokt tagliatelle och servera den rykande het. Då räcker receptet till 2-3 personer.

Ingredienser

  • 200 g scampi
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 40 g smör
  • 1 tsk sambal oelek
  • 3 dl ruccolasallad
  • Instruktioner

    1. Tina scampin om den är fryst och låt den rinna av ordentligt. Skala vitlöken och skiva den tunt. Hetta upp smöret i en stor stekpanna på hög värme. Lägg i scampin när smöret bärjar skumma men innan det tar färg och fräs under omrörning i 1 minut. Lägg i vitlöken och fräs ytterligare någon minut.
    2. Vänd runt med sambal oeleken och dra pannan från värmen. Vänd sista ner ruccolan. Lägg upp på tallrikar och servera. Se till att få med allt av det läckra smöret i pannan. Ljust, ny värmt bröd smakar bra till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben