Vitlöksgratinerad portabello

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Vi gillar svamp i våran familj. Detta är ett gott tillbehör. Perfekt om man redan har ugnen igång med ex rostade grönsaker eller en potatisgratäng. Ställ på plåten bredvid bara.

Ingredienser

  • 4 stora portabellosvampar
  • 40 g rumsvarmt smör
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 msk färsk bladpersilja
  • 1-2 msk färskpressad citronsaft
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Lägg svamparna upp och ner i en ugnsfast form.
    2. Blanda smör med hackad vitlök och hackad persilja. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Klicka ut smöret på svamparna.
    3. Gratinera i 200 grader i ca 25 minuter eller tills svamparna är mjuka. Servera direkt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Anna_Darling 26 augusti 2012

    Jättebra recept!! Ska precis göra dessa för andra gången på 2 veckor, så gott vart det! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben