Vitlöksgratinerade musslor

Serverar: 4 portioner

En enkel och god (?) liten kvällsrätt. Det är inget kul att bo i Göteborg och inte kunna äta skaldjur!!!

Ingredienser

  • 2 små burkar musslor i vatten eller 1 stor burk
  • 1 dl hackad persilja
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 skivor vitt formbröd
  • 2 msk riven stark ost
  • Instruktioner

    1. Låt musslorna rinna av väl och lägg dem i en ugnssäker form.
    2. Blanda hackad persilja och skalad, pressad vitlök i grädden och häll den över musslorna. Skär bort kanterna på brödskivorna, smula sönder dem och blanda dem med osten. Strö blandningen över musslorna. Gratinera i mitten av ugnen i 250° tills ytan blivit frasig och fått fin färg, ca 5-8 minuter.
    3. Servera med skivade tomater.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    2-4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben