Vitlöksspäckad kyckling

Serverar: 4 portioner

Mager, mör och mycket delikat. I detta recept gör sig kycklingfilén som bäst. Passar hela familjen.

Ingredienser

  • 4 kycklingbröst med skinn à ca 125 g
  • 5 dl vatten
  • 8 vitlöksklyftor
  • 6 msk färsk, hackad persilja
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • ½ dl hönsbuljong
  • 2 msk färskpressad citron
  • Citronklyftor till garnering
  • Persilja till garnering
  • Instruktioner

    1. Koka upp vattnet i en liten kastrull och lägg i vitlöksklyftorna med skalet på. Låt koka i ca 10 minuter. Låt vitlöken rinna av, skala den och skär den i tunna skivor. Blanda skivorna väl med 4 msk av persiljan, citronskal och salt.
    2. Lossa skinnet från varje kycklingbröst så att det bildas en ficka. Lägg ca 1 tsk av vitlöksblandningen i varje ficka.
    3. Hetta upp oljan i en teflonstekpanna på medelvärme och lägg i kycklingen med skinnet nedåt. Stek dem tills de är gyllenbruna, ca 4 minuter. Vänd kycklingen och sätt ner till svag värme.
    4. Täck över och stek tills de inte längre är rosa, ca 10-12 minuter. Lägg upp på ett fat och håll varmt.
    5. Tillsätt resterande persilja, hönsbuljong och färskpressad citron till stekpannan, rör om och koka upp i ca 1 minut. Häll skyn över kycklingen och garnera med citron och persilja. Servera gärna med ris eller pasta till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben