Vitt formbröd
Ingredienser
50 g jäst
2½ dl vatten
2½ dl mjölk
30 g margarin
½ msk sirap
½ msk salt
1½ l vetemjöl
Instruktioner
- Rör ut jästen med ½ dl vatten.
- Smält margarinet och värm upp tillsammans med resten av vattnet och mjölken tills den blir fingervarm (ej över 37°).
- Häll vätskan över jästen.
- Tillsätt sirap, salt och 1 l av vetemjölet.
- Blanda ihop ordentligt i en hushållsmaskin.
Tillsätt några dl mera mjöl efter behov men var försiktig så att det inte blir för mycket.
- Låt degen jäsa i en bunke tills den fått dubbel storlek.
- Lägg degen på ett mjölat bord och knåda den väl.
- Sätt ugnen på 200°
Lägg degen i en smord avlång form och låt den jäsa till dubbel storlek.
- Pensla och baka i ugnen i ca 35 minuter
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Vardagsmat i lovtider
Behöver du lite februariinspiration till sportlovshungriga barn? Vå...
Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...