Vitt formbröd

Serverar: 1 portioner

Vitt formbröd

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 2½ dl vatten
  • 2½ dl mjölk
  • 30 g margarin
  • ½ msk sirap
  • ½ msk salt
  • 1½ l vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen med ½ dl vatten.
    2. Smält margarinet och värm upp tillsammans med resten av vattnet och mjölken tills den blir fingervarm (ej över 37°).
    3. Häll vätskan över jästen.
    4. Tillsätt sirap, salt och 1 l av vetemjölet.
    5. Blanda ihop ordentligt i en hushållsmaskin. Tillsätt några dl mera mjöl efter behov men var försiktig så att det inte blir för mycket.
    6. Låt degen jäsa i en bunke tills den fått dubbel storlek.
    7. Lägg degen på ett mjölat bord och knåda den väl.
    8. Sätt ugnen på 200° Lägg degen i en smord avlång form och låt den jäsa till dubbel storlek.
    9. Pensla och baka i ugnen i ca 35 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vardagsmat i lovtider
    Behöver du lite februariinspiration till sportlovshungriga barn? Vå...

    Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
    Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben