Vörtlimpa på enkelt vis

Tid: 1 timme 15 minuter

Laktosfri vörtlimpa utan vörtmix och jäst

Ingredienser

  • 1,8 l rågsikt
  • 1 l laktosfri filmjölk
  • 2 ½ dl sirap (går bra vilket som)
  • 1 dl russin
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader Blanda först torrvarorna. Blanda i sirapen och filmjölken.
    2. Blanda inte ner mer rågsikt då degen ska vara kletig.
    3. Smöra formarna och sleva ner degen. Försök jämna till ytan med slev.
    4. Grädda i nedre regionen på 200 grader i 60 minuter, men håll koll på färgen så den inte blir bränd.
    5. Stjälp upp och pensla skorpan med vatten så att den blir mjuk.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (1)

    Kristinfahl 25 juli 2012

    Är detta recept beräknat till 2 formar eller....?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben