Volauvent med kyckling

Tid: 20 minuter

Volauvent med en stuvning känns verkligen som retromat. Men allt kommer tillbaka och plötsligt är dessa "smördegsbakelser" inne igen.

Ingredienser

  • 8 frysta portions-volauvent av smördeg
  • Persilja till garnering
  • Stuvning
  • ½ grillad kyckling, ca 4 dl kycklingkött
  • ½ pkt bacon à 140 g
  • 100 g färska champinjoner
  • Smör
  • 1 tsk torkad dragon
  • 2 msk chilisås
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 dl crème fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Grädda volauventerna enligt anvisningen på förpackningen. Bena ur kycklingen och skär köttet i små bitar, det ska bli ca 4 dl kycklingkött. Strimla baconet. Hacka svampen. Fräs bacon och svamp i smör utan att det tar färg. Tillsätt dragon, chilisås, senap och créme fraiche. Låt koka ihop några minuter. Ta från värmen och blanda i kycklingen. Smaka av med salt och peppar. Fyll volauvenetrna med stuvningen och garnera med persilja.
    2. Tips! Om du inte hittar djupfryst volauvent av smördeg finns det krustader i de allra flesta affärer.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben