Vridna baguetter

Serverar: 3 portioner

Tid: 15 minuter

Jag har funderat länge på hur receptet ska vara, men jag har äntligen listat ut det. Jag har jobbat med detta recept i ca 6 år.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 1 tsk salt
  • 3 msk olivolja
  • 7-8 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke.
    2. Slå på vatten, salt och olja.
    3. Rör ut jästen så att den är helt löst.
    4. Blanda ner mjölet lite i taget.
    5. Ta upp degen och knåda ca 5 minuter så att den blir smidig.
    6. Lägg tillbaka degen i bunken och täck med plastfolie.
    7. Låt jäsa 2-2½ timme.
    8. Skälp upp degen på bakbordet och dela den i tre lika delar.
    9. Vrid degen till baugetter och lägg på baugettplåt eller vanlig plåt.
    10. Grädda 12-15 minuter i 225°C.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben