Werners fyllda löviff med grönsakspytt

Serverar: 4 portioner

Jätte gott!!

Ingredienser

  • 4 skivor lövbiff
  • Fyllning
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 dl persilja, helst bladpersilja
  • 1 msk kapris
  • 2 msk finriven pepparrot
  • 2 äggulor
  • 4 msk senap
  • 2 msk smör
  • 1 krm salt
  • ½ krm vitpeppar
  • Grönsakspytt
  • 200 g skalade morötter
  • 200 g skalad rotselleri
  • 200 g skalad kålrot
  • 100 g färsk haricots verts
  • 2 msk smör
  • 2 msk matolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Fyllning: Fräs löken mjuk på svag värme utan att den tar färg. Tillsätt på slutet även den hackade persiljan och fräs den med löken ca 1 min. Låt kallna. Blanda alla ingredienser till fyllningen utom senapen.
    2. Grönsakspytt: Skär morot, rotselleri, kålrot och haricots verts i ½ cm stora tärningar. Stek grönsakspytten mjuk i smör och matolja utan att den tar färg. Salta och peppra
    3. Bestryk den ena sidan av lövbiffen med 1 msk senap, dock inte längst ut mot kanten (lämna ca 2 cm rand runt om). Fördela fyllningen ovanpå senapen. Vik ihop lövbiffen och tryck ihop köttkanterna väl. Salta och peppra halvmånarna och stek dem på båda sidor i smör och matolja.
    4. Servera lövbiffen med grönsakspytten och en grön sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben