Whiskyflamberad entrcôte med dragonsenapsås

Serverar: 4 portioner

Av allt nötkött så har entrecôte den kraftfullaste smaken. Därför tål den också tufft sällskap som av den här såsen.

Ingredienser

  • 4 entrecôter
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 3 msk smör eller margarin
  • ½ dl whisky
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 tsk ljus fransk senap
  • 2 tsk torkad dragon eller färsk
  • 2 msk hackad persilja
  • 0.75 tsk salt till såsen
  • Instruktioner

    1. Ta fram och peppra köttet, det mår bra av att tempereras före stekning. Plocka fram samtliga ingredienser.
    2. Entrecôte ska stekas över kraftig värme, så att köttet snabbt får bra färg. Sedan modereras värmen så att inte stekfettet bränns. Hetta upp en stor stekpanna,bryn fettet och stek köttet. Salta. När köttet är stekt, dras pannan av värmen, ( bort från köksfläkt), whiskyn hälls över och det hela flamberas.
    3. Lägg över entrecôterna på varma tallrikar som sedan ev ställs in i 100 grader varm ugn. Rör ner créme fraiche, senap, dragon och persilja i pannan. Koka upp, smaka med salt och ev ytterligare några droppar whisky eller lite vatten om såsen blir för fast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben